Tietokannat - Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet - Oppaat | Guides at Turku University of Applied Sciences

Tietokannat Finnasta

Löydät kaikki Turun AMK:n käyttöön hankitut tietokannat ja muut e-aineistot Turun AMK:n Finnasta. Hae esimerkiksi tietokannan nimellä tai selaa aineistoja. Keskeisimmät terveysalan tietokannat löydät myös tästä oppaasta.

Valikoima kuntoutuksen, suun terveydenhoidon ja diagnostisten palveluiden tietokantoja

Academic Search Elite (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokoteksti- ja viitetietokanta. Aihealueina mm. yhteiskuntatieteet, sosiaalitieteet, ympäristötieteet, tekniikka, luonnontieteet, lääketiede ja terveystieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidisciplinary full text and reference database in social sciences, environmental science, technology and engineering, natural sciences, medicine and health sciences, humanities and art.
Cinahl Complete (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.
Elsevier: Science Direct Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.
ePress aikakauslehdet Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Suomalaisia aikakauslehtiä näköislehtinä kuten Elintarvike ja Terveys, Fysioterapia, Hyvä terveys, Kemia, Kiinteistö ja energia, Koneviesti, Rondo, Raskaskalusto, Suomen kuvalehti, Taloustaito, Tekniikan Maailma, Tilisanomat, TM Rakennusmaailma, Tutkiva hoitotyö, Työ, Terveys ja Turvallisuus, Ympäristö ja Terveys. Arkisto 2 vuotta, lehtikohtaiset lisenssit ovat yhdelle käyttäjälle.
Eric - Education Resources Information Center (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kasvatustieteen kokoteksti- ja viitetietokanta. -- Full text and reference database in the field of education.
Julkari - STM:n hallinnonalan avoin julkaisuarkisto Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan julkaisuarkisto. Sisältää THL:n, Työterveyslaitoksen, Fimean, STUK:n ja Eläketurvakeskuksen julkaisuja. Osa julkaisuista on luettavissa kokotekstinä, osasta on vain viitetiedot. -- Finnish open publications archive common for the administrative branch of the Ministry of Social Affairs and Health.
Medic Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kotimainen terveysalan viitetietokanta. Sisältää viitteitä lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, opinnäytetöistä sekä yliopistojen ja tutkimuslaitosten raporteista. -- Finnish medical reference database. Contains references to medical and health sciences literature: articles, monographs, academic dissertations and research reports published in Finland.
Medline (Ovid) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääketieteen, hoitotieteen, hammaslääketieteen ja lähialojen viitetietokanta. -- Reference database in the field of medicine, dentistry, nursing, and health care management.
Oppiportti (Terveysportti) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalan verkkopalvelu. Sisältää Duodecimin e-oppikirjoja, verkkokursseja, videoita, laiteajokorttikoulutuksia sekä interaktiivisia harjoituksia. E-kirjat löytyvät yksittäisinä kirjoina myös Turun AMK:n Finna-hakupalvelusta. -- Collection of eBooks in the field of health sciences. Only in Finnish.
PubMed Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.
Sage Journals Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. terveystieteet, sosiaalitieteet, kasvatustiede, liiketalous, materiaalitekniikka, tekniikka, biotieteet ja humanistiset tieteet. -- Multidisciplinary full text database in health sciences, social sciences, education, business economics, materials science and engineering, biomedical sciences, and humanities.
SFS Online Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää SFS standardit ICS-ryhmien mukaan jaoteltuna. -- SFS standards organised by ICS groups.
Terveysportti Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Duodecimin ylläpitämä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu. Sisältää mm. Hoitotyön tietokannan ja Lääkärin tietokannat, lääketietokantoja sekä lääketieteen termit ja sanakirjat. Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit ovat käytettävissä Terveysportin kautta. -- Web-based service on medicine and health care. Only in Finnish.
Verkkokurssit (Oppiportti) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Duodecimin tuottamat verkkokurssit terveydenhuollon ammattilaisille ja opiskelijoille. Sisältää tekstin lisäksi videoita, podcasteja ja interaktiivisia harjoituksia. -- Online courses for medical and health professionals and students. Only in Finnish.

OTDBASE - Occupational Therapy Journal Literature Search Service Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää artikkeliviitteitä kansainvälisistä toimintaterapia-alan kausijulkaisuista. -- International reference database of occupational therapy.

OTseeker
Toimintaterapian systemaattisia katsauksia. -- Abstracts of systematic reviews and randomised controlled trials relevant to occupational therapy interventions.

Cinahl Complete (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.
Elsevier: Science Direct Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.
PEDro - Physiotherapy Evidence Database Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Fysioterapian kliinisten tutkimusten viitetietokanta. Sisältää näyttöön perustuvaa tietoa ja arvioita tutkimusmetodien laadusta. -- Reference database of physiotherapy. Contains randomised trials, systematic reviews and clinical practice guidelines.
PubMed Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.
Visible Body - Human Anatomy Atlas Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Anatomiatietokanta, joka sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät. -- 3D visualization and learning tool of human anatomy. Contains thousands of anatomical structures, including all major organs and systems.
Visible Body - Muscle Premium Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Anatomiatietokanta, joka sisältää tietoa ihmiskehon lihaksistosta 3D-mallinnuksena. -- 3D visualization and learning tool of anatomy and function of muscles, bones, ligaments, bursae and joints.

ACS American Chemical Society Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kemian alan kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. biokemia, biotekniikka, elintarvikekemia, kemian tekniikka, ympäristöteknologia ja energia. Pääsy on vuosien 1996 - 2023 välisenä aikana julkaistuihin artikkeleihin. -- Full text database in biochemistry, biotechnology, food chemistry, chemical engineering, environmental engineering, and energy technology. Access to articles published between 1996-2023.
Cinahl Complete (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.
Elsevier: Science Direct Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.
PubMed Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.
Visible Body - Human Anatomy Atlas Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Anatomiatietokanta, joka sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät. -- 3D visualization and learning tool of human anatomy. Contains thousands of anatomical structures, including all major organs and systems.

Cinahl Complete (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.
Elsevier: Science Direct Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.
Medline (Ovid) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääketieteen, hoitotieteen, hammaslääketieteen ja lähialojen viitetietokanta. -- Reference database in the field of medicine, dentistry, nursing, and health care management.
PubMed Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.
Sage Journals Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. terveystieteet, sosiaalitieteet, kasvatustiede, liiketalous, materiaalitekniikka, tekniikka, biotieteet ja humanistiset tieteet. -- Multidisciplinary full text database in health sciences, social sciences, education, business economics, materials science and engineering, biomedical sciences, and humanities.
Visible Body - Human Anatomy Atlas Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Anatomiatietokanta, joka sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät. -- 3D visualization and learning tool of human anatomy. Contains thousands of anatomical structures, including all major organs and systems.

Terveysportti Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Duodecimin ylläpitämä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu. Sisältää mm. Hoitotyön tietokannan ja Lääkärin tietokannat, lääketietokantoja sekä lääketieteen termit ja sanakirjat. Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit ovat käytettävissä Terveysportin kautta. -- Web-based service on medicine and health care. Only in Finnish.

Klikkaa Terveysportin etusivulla vasemmalta Hammaslääketiede, josta pääset hammaslääketieteen ja suun terveydenhoidon aineistoihin.

Cinahl Complete (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.
Elsevier: Science Direct Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.
PubMed Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.
Visible Body - Human Anatomy Atlas Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Anatomiatietokanta, joka sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät. -- 3D visualization and learning tool of human anatomy. Contains thousands of anatomical structures, including all major organs and systems.

Asiasanastot hoitotieteen ja terveysalojen tietokannoissa

Asiasanastot ovat tiedonhaun apuvälineitä. Terveysalojen tärkeissä tietokannoissa käytetään MeSH-asiasanoja tai CINAHL Subject Headings -asiasanoja julkaisujen keskeisen sisällön kuvailemiseen. Asiasanojen käyttö tiedonhaussa usein auttaa tarkemman hakutuloksen saamisessa.

Asiasanoista yleensä

Haku kannattaa tehdä sekä asiasanoilla että omilla hakusanoilla!

Medical Subject Headings- eli MeSH-asiasanastoa käytetään seuraavissa tietokannoissa:

PubMed > asiasanasto MeSH, Medical Subject Headings

suomenkielinen ohje MeSHin käyttöön (Oulun yliopiston kirjasto)

MEDLINE (Ovid) > asiasanoja löydät kahdella tavalla

valitse Advanced Search ja ruksaa oikealta Map Term to Subject Heading
selaa asiasanoja valitsemalla Search Tools > Map Term
suomenkielinen ohje Ovid Medline (Oulun yliopiston kirjasto)

Cochrane Library > asiasanasto löytyy valitsemalla ylhäältä oikealta Advanced Search > Medical Terms (MeSH)

JBI COnNECT Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics (Ovid) > asiasanoja löydät valitsemalla Search Tools > Tree

asiasanoja ei ole kaikissa viitteissä

CINAHL Complete -tietokannassa käytetään tietokannan omaa asiasanastoa > valitse näytön ylälaidassa CINAHL Subject Headings

suomenkielinen ohje Cinahl-ohje (Oulun yliopiston kirjasto)

MEDIC -tietokannassa käytetään MeSH-asiasanoja ja suomenkielisiä FinMeSH-asiasanoja > Asiasanoja voit etsiä näytön yläosassa olevan Asiasanat-toiminnon kautta.

Medic-ohje asiasanojen käyttöön

Hoidokki
Hoidokki on Sairaanhoitajien koulutussäätiön (SHKS) erikoissanasto näyttöön perustuvan hoitotyön edistämiseksi.
TERO - Terveyden ja hyvinvoinnin ontologia
TERO eli Terveyden ja hyvinvoinnin ontologia on käytössä mm. avoimessa julkaisuarkisto Julkarissa. TERO laajentaa YSOa terveysalan käsitteillä.
Sosiaali-, terveys- sekä työ- ja elinkeinoalojen yhteisten palvelujen sanasto
Sosiaali-, terveys- sekä työ- ja elinkeinoalojen yhteisten palvelujen sanasto sisältää 34 käsitettä, joille annetaan suomenkieliset termit ja käsitekuvaukset.

SFS Online

SFS Online Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää SFS standardit ICS-ryhmien mukaan jaoteltuna. -- SFS standards organised by ICS groups.

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla sinistä §-painiketta Käyttöoikeudet aineistoittain -listauksessa alla.

Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet -opas

Tässä oppaassa on valikoima Turun AMK:n kuntoutuksen ja terveysalan erityisalueiden tiedonlähteitä.
Aloita tutustumalla oman alasi valikoimaan ja muista jatkossa myös muiden alojen oppaat.

Hae Turun AMK:n Finnasta

Ohjeita tiedonhakuun

Tiedonhankinnan tueksi

MOT Kielipalvelu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kielipalvelu, joka sisältää sanakirjoja, konekäännösohjelman, kielentarkistusohjelman ja sanalistoja. -- Language service. Includes dictionaries, proofing and machine translations.
Lääketieteen termit ja sanakirjat (Terveysportti) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää Duodecimin Lääketieteen termit -sanakirjan sekä suomi-englanti-suomi -sanakirjan. Lääketieteen termit -sanakirja sisältää hakusanojen selitysten lisäksi käytössä olevat latinan, englannin ja ruotsin vastineet, mahdolliset rinnakkaistermit, lyhenteet, sekä vierasperäisten termien etymologian. -- Includes Duodecim's Finnish-English-Finnish medical dictionary and Duodecim's explanatory medical dictionary with Finnish, Latin, English, and Swedish translations, possible related terms, abbreviations, and etymology of terms.

Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet: Tietokannat