Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet: Tietokannat

Ajankohtaista

Visible Body

      

Human Anatomy Atlas –anatomiatietokanta nyt käytettävissä! Sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät.

 

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla   -painiketta.

Tietokannat Finnasta

Löydät kaikki Turun AMK:n käyttöön hankitut tietokannat ja muut e-aineistot Turun AMK:n Finnasta. Hae esimerkiksi tietokannan nimellä tai selaa aineistoja. Keskeisimmät terveysalan tietokannat löydät myös tästä oppaasta.

Kuntoutuksen, suun terveydenhoidon ja diagnostisten palveluluiden (DiSKu) keskeisiä tietokantoja

 • Klikkaa Terveysportin etusivulla vasemmalta Hammaslääketiede, josta pääset hammaslääketieteen ja suun terveydenhoidon aineistoihin.  

Sanakirjat ja termit

Asiasanastot hoitotieteen ja terveysalojen tietokannoissa

Asiasanasto on tiedonhaun apuväline. Terveysalan tärkeissä tietokannoissa käytetään MeSH-asiasanoja julkaisujen keskeisen sisällön kuvailemiseen.

Medical Subject Headings-  eli MeSH-asiasanastoa käytetään seuraavissa tietokannoissa: 

 • PubMed > asiasanasto MeSH, Medical Subject Headings
 • MEDLINE (Ovid > asiasanoja löydät valitsemalla Advanced Search ja ruksaamalla oikealta Map Term to Subject Heading TAI selaa asiasanoja valitsemalla Search Tools > Map Term
 • CINAHL Complete > asiasanasto löytyy näytön ylälaidassa valitsemalla CINAHL Subject Headings
  • ​Lisätietoa: Cinahl-ohje (Oulun yliopiston kirjasto). CINAHL Complete sisältää viitetietokannan CINAHL.
 • MEDIC Asiasanoja voit etsiä näytön yläosassa olevan Asiasanat-toiminnon kautta. MeSH-asiasanojen lisäksi voit käyttää  suomenkielisiä FinMeSH-asiasanoja.
 • Cochrane Library > asiasanasto löytyy valitsemalla ylhäältä oikealta Advanced Search > Medical Terms (MeSH)
 • JBI COnNECT Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics (Ovid)  > asiasanoja löydät valitsemalla Search Tools > Tree
  •  asiasanoja ei ole kaikissa viitteistä 
Haku kannattaa tehdä sekä asiasanoilla että omilla hakusanoilla!

SFS Online

Oppaasta

Tästä oppaasta löydät keskeiset Turun AMK:n käytössä olevat kuntoutuksen ja terveysalan erityisalueiden tiedonlähteet sekä tiedonhakuun liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Opas on suunnattu toimintaterapian, fysioterapian, bioanalytiikan, radiografian ja sädehoidon, hammastekniikan sekä suun terveydenhoidon opiskelijoille.

Hae tietokantoja Turun AMK:n Finnasta

 

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet