Etusivu - Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet - Oppaat | Guides at Turku University of Applied Sciences

Tervetuloa kuntoutuksen ja terveysalan erityisalueiden oppaaseen

Tästä oppaasta löydät keskeiset Turun AMK:n käytössä olevat kuntoutuksen ja terveysalan erityisalueiden tiedonlähteet sekä tiedonhakuun liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Opas on suunnattu toimintaterapian, fysioterapian, bioanalytiikan, radiografian ja sädehoidon, hammastekniikan sekä suun terveydenhoidon opiskelijoille.

Pikalinkit kuntoutuksen, suun terveydenhoidon ja diagnostisten palveluiden tietokantoihin

Cinahl Complete (EBSCOhost) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.
Cochrane Library (Terveysportti) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen kokotekstitietokanta. Sisältää systemaattisia katsauksia, kontrolloituja kliinisiä tutkimuksia ja muuta näyttöön perustuvaa tietoa. -- Full text database in the field health sciences. Includes systematic reviews, trials and other evidence based information.
Elsevier: Science Direct Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.
JBI COnNECT Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics (Ovid) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Terveysalojen verkkopalvelu. Sisältää aineistoja ja työkaluja näyttöön perustuvan tiedon hakemiseen, arviointiin ja soveltamiseen. Palvelu on suunniteltu tukemaan hoitokäytäntöjä ja kliinistä päätöksentekoprosessia. -- A collection of evidence-based resources and tools designed to assist in the clinical decision-making process and to support best practice.
Medic Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kotimainen terveysalan viitetietokanta. Sisältää viitteitä lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, opinnäytetöistä sekä yliopistojen ja tutkimuslaitosten raporteista. -- Finnish medical reference database. Contains references to medical and health sciences literature: articles, monographs, academic dissertations and research reports published in Finland.
Medline (Ovid) Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääketieteen, hoitotieteen, hammaslääketieteen ja lähialojen viitetietokanta. -- Reference database in the field of medicine, dentistry, nursing, and health care management.
OTDBASE - Occupational Therapy Journal Literature Search Service Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää artikkeliviitteitä kansainvälisistä toimintaterapia-alan kausijulkaisuista. -- International reference database of occupational therapy.
PEDro - Physiotherapy Evidence Database Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Fysioterapian kliinisten tutkimusten viitetietokanta. Sisältää näyttöön perustuvaa tietoa ja arvioita tutkimusmetodien laadusta. -- Reference database of physiotherapy. Contains randomised trials, systematic reviews and clinical practice guidelines.
PubMed Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.
Terveysportti Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Duodecimin ylläpitämä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu. Sisältää mm. Hoitotyön tietokannan ja Lääkärin tietokannat, lääketietokantoja sekä lääketieteen termit ja sanakirjat. Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit ovat käytettävissä Terveysportin kautta. -- Web-based service on medicine and health care. Only in Finnish.

Katso lisää tietokantoja tämän oppaan Tietokannat-välilehdeltä.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon e-lomakkeella tai sähköpostilla kirjasto@turkuamk.fi.

Tervetuloa kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Turun AMK:n kirjasto verkossa

Tutustu muihin Turun AMK:n kirjaston oppaisiin

Katso kaikki tiedonhakijan oppaat

Hae Turun AMK:n Finnasta

Tiedonhankinnan tueksi

MOT Kielipalvelu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Kielipalvelu, joka sisältää sanakirjoja, konekäännösohjelman, kielentarkistusohjelman ja sanalistoja. -- Language service. Includes dictionaries, proofing and machine translations.

Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet: Etusivu