Skip to main content

Artikkelien hakuopas: Etusivu

Oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan, mistä löydät artikkeleita ja miten saat käyttöösi Turun AMK:n kirjaston hankkimat kotimaiset ja ulkomaiset artikkelit.

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla   -painiketta.

Mistä löydät artikkeleita

Lehdissä julkaistuja artikkeleita löydät parhaiten tietokannoista, joihin Turun AMK:n kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden. Lehtivalikoima kattaa ammatillisia lehtiä, tieteellisiä lehtiä sekä sanomalehtiä. Artikkeleita on myös vapaasti verkossa luettavissa.

Kuva: Laura Fedrizzi (CC BY-NC-SA 2.0)


Voit etsiä artikkeleita usealla tavalla:

  • Käytä Finnan Ulkomaisten artikkelien hakua, kun haluat kartoittaa aiheestasi kirjoitettuja englanninkielisiä artikkeleita.
  • Käytä tietokantojen omia käyttöliittymiä, kun haluat tehdä tarkempia tiedonhakuja tai saada kattavampia hakutuloksia. Turun AMK:n kirjaston hankkimat tietokannat löydät Finnasta > Selaa tietokantoja.
  • Löydät artikkeleita ja artikkeliviitteitä myös Google Scholarilla, joka on tieteelliseen tiedonhakuun erikoistunut hakukone. Katso lisätiedot ja ohje kirjastolinkkien aktivointiin Tiedonhankinnan oppaasta

Etsi artikkeleita Google Scholarilla

Muista aktivoida Google Scholarin kirjastolinkit! Saat käyttöösi artikkelit, joihin Turun AMK:n kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden. Lue lisää ja katso ohje Tiedonhankinnan oppaasta

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Ulkomaisten artikkelien haku Finnasta

Turun AMK:n kirjasto verkossa