Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Artikkelien hakuopas: Etusivu

Oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan, mistä löydät artikkeleita ja miten saat käyttöösi Turun AMK:n kirjaston hankkimat kotimaiset ja ulkomaiset artikkelit.

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla   -painiketta.

Mistä löydät artikkeleita

Lehdissä julkaistuja artikkeleita löydät parhaiten tietokannoista, joihin Turun AMK:n kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden. Lehtivalikoima kattaa ammatillisia lehtiä, tieteellisiä lehtiä sekä sanomalehtiä. Artikkeleita on myös vapaasti verkossa luettavissa.

Kuva: Laura Fedrizzi (CC BY-NC-SA 2.0)


Voit etsiä artikkeleita usealla tavalla:

  • Käytä Turun AMK:n Finnan Ulkomaisten artikkelien hakua, kun haluat kartoittaa aiheestasi kirjoitettuja englanninkielisiä artikkeleita.
  • Käytä Turun AMK:n Finnan Kotimaisten artikkelien hakua, kun haluat etsiä kotimaisia artikkeleita.
  • Käytä tietokantojen omia käyttöliittymiä, kun haluat tehdä tarkempia tiedonhakuja tai saada kattavampia hakutuloksia. Turun AMK:n kirjaston hankkimat tietokannat löydät Finnasta > Selaa tietokantoja.
  • Selaa painettuja lehtiä kampuskirjastoissa löytääksesi artikkelit, jotka eivät ole tietokannoissa.
  • Löydät artikkeleita ja artikkeliviitteitä myös Google Scholarilla, joka on tieteelliseen tiedonhakuun erikoistunut hakukone. Katso lisätiedot ja ohje kirjastolinkkien aktivointiin Johdatus tiedonhankintaan -oppaasta.

Etsi artikkeleita Google Scholarilla

Google Scholar Search
Muista aktivoida Google Scholarin kirjastolinkit! Saat käyttöösi artikkelit, joihin Turun AMK:n kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden. Lue lisää ja katso ohje Johdatus tiedonhankintaan -oppaasta.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Ulkomaisten artikkelien haku Finnasta