Siirry pääsisältöön

Artikkelien hakuopas: Etusivu

Oppaasta

Oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan, mistä löydät artikkeleita ja miten saat käyttöösi Turun AMK:n kirjaston hankkimat kotimaiset ja ulkomaiset artikkelit.

E-aineistojen käyttöoikeudet

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla sinistä §-painiketta.

Mistä löydät artikkeleita

Mistä löydät artikkeleita

Lehdissä julkaistuja artikkeleita löydät parhaiten tietokannoista, joihin Turun AMK:n kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden. Lehtivalikoima kattaa ammatillisia lehtiä, tieteellisiä lehtiä sekä sanomalehtiä. Artikkeleita on myös vapaasti verkossa luettavissa.

Kuva: Laura Fedrizzi (CC BY-NC-SA 2.0)


Voit etsiä artikkeleita usealla tavalla:

  • Käytä Turun AMK:n Finnan Ulkomaisten artikkelien hakua, kun haluat kartoittaa aiheestasi kirjoitettuja englanninkielisiä artikkeleita.
  • Käytä Turun AMK:n Finnan Kotimaisten artikkelien hakua, kun haluat etsiä kotimaisia artikkeleita.
  • Käytä tietokantojen omia käyttöliittymiä, kun haluat tehdä tarkempia tiedonhakuja tai saada kattavampia hakutuloksia. Turun AMK:n kirjaston hankkimat tietokannat löydät Finnasta > Selaa tietokantoja.
  • Selaa painettuja lehtiä kampuskirjastoissa löytääksesi artikkelit, jotka eivät ole tietokannoissa.
  • Löydät artikkeleita ja artikkeliviitteitä myös Google Scholarilla, joka on tieteelliseen tiedonhakuun erikoistunut hakukone. Katso lisätiedot ja ohje kirjastolinkkien aktivointiin Johdatus tiedonhankintaan -oppaasta.

Etsi artikkeleita Google Scholarilla

Etsi artikkeleita Google Scholarilla

Google Scholar Search
Muista aktivoida Google Scholarin kirjastolinkit! Saat käyttöösi artikkelit, joihin Turun AMK:n kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden. Lue lisää ja katso ohje Johdatus tiedonhankintaan -oppaasta.

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon e-lomakkeella tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi.

Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Ulkomaisten artikkelien haku Finnasta

Ulkomaisten artikkelien haku Turun AMK:n Finnasta

Oppaan käyttöoikeudet

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.