Siirry pääsisältöön

Artikkelien hakuopas: Ulkomaiset artikkelit

Miten löydät ulkomaisia artikkeleita

Voit kartoittaa aiheestasi kirjoitettuja englanninkielisiä artikkeleita Turun AMK:n Finnan Ulkomaisten artikkelien haku -toiminnon avulla.

On tärkeä huomata Ulkomaisten artikkelien haku -toiminnosta:

  • Ulkomaisten artikkelien haku ei sisällä kaikkia e-aineistoja, jotka ovat Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä. Osa aineistoista on käytettävissä vain tietokantojen omissa käyttöliittymissä, joissa kannattaa tehdä syventävät tiedonhaut. Katso tarkemmin välilehti Ulkomaisten artikkelien haku tietokantojen omissa käyttöliittymissä.
  • Ulkomaisten artikkelien hakujen tuloksissa on mukana myös e-aineistoja, jotka eivät ole Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä.
  • hakutuloksiin tulee runsaasti vapaasti verkossa olevia artikkeleita, esim. DOAJ-tietokannan sisältämät artikkelit.

Näin teet kartoittavan Ulkomaisten artikkelien haun:

1.  Mene Turun AMK:n Finnaan. Jos olet AMK:n verkon ulkopuolella, kirjaudu Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla, jotta saat käyttöösi Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle hankitut aineistot.

2. Valitse Finnan etusivulta Siirry ulkomaisten artikkelien hakuun.

 

3. Kirjoita englanninkieliset hakusanasi hakulaatikkoon. Käytä tarvittaessa tarkennettua hakua. 

4. Rajaa hakutuloksia tarvittaessa esim. aineistotyypin tai aiheen mukaan.

  • Kokoteksti saatavissa -rajauksen avulla saat hakutuloksiisi vain sellaisia aineistoja, jotka ovat kokoteksteinä verkossa saatavana.
  • Vertaisarvioitu -rajausta kannattaa käyttää silloin, kun olet etsimässä mahdollisimman laadukasta tieteellistä tietoa. Vertaisarvioidut artikkelit ovat käyneet läpi arviointiprosessin ennen artikkelin hyväksymistä julkaistavaksi.
  • Huomaa myös muut rajausmahdollisuudet, esim. julkaisuajankohta, kieli ja tietokanta.

 

5. Siirry kartoittavan haun jälkeen tekemään tarkempia hakuja aiheestasi Turun AMK:n artikkelitietokannoista. Katso tarkemmin välilehti Ulkomaisten artikkelien haku tietokantojen omissa käyttöliittymissä.

Käytä tietokantojen omia käyttöliittymiä, kun haluat tehdä tarkempia tiedonhakuja tai saada kattavampia hakutuloksia. Kaikki Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä oleva tietokannat löytyvät Turun AMK:n Finnasta > Selaa tietokantoja. Voit myös etsiä Turun AMK:n Finnasta haluamasi tietokannan:

1. Mene Turun AMK:n Finnaan ja kirjoita hakukenttään etsimäsi aineiston nimi, esimerkiksi Academic Search Elite.

2. Klikkaa linkkiä Tietokannan käyttöliittymä. Kirjaudu tarvittaessa Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla.

3. Tee tiedonhakusi tietokannan omassa käyttöliittymässä ja hyödynnä käyttöliittymän rajausmahdollisuudet. Useimmissa tietokannoissa voit

  • kohdistaa hakusanasi eri hakukenttiin (esimerkiksi tekijä, artikkelin nimi, asiasanat)
  • rajata hakusi vertaisarvioituihin artikkeleihin (peer reviewed / scholarly)
  • rajata hakuasi mm. julkaisuajan, kielen tai julkaisutyypin mukaan.

Huom! Käytä Full text -rajausta harkiten, sillä Full Text -valinta rajaa hakutuloksista ulos myös sellaiset artikkelit, jotka olisivat saatavissa kokotekstinä muissa Turun AMK:n käyttöön hankituissa tietokannoissa. Jos et löydä tietokannasta artikkelia kokotekstinä, tarkista artikkelin saatavuus klikkaamalla Find It -linkkiä http://www.nelliportaali.fi/TUAMK/icon_eng/v-sfx-1.gif. Lue lisää välilehdeltä Artikkelien saatavuus.

Painettuja lehtiä kampuskirjastoista

Koska kaikista artikkeleista ei välttämättä ole tallennettu kokotekstiä tai viitetietoja tietokantoihin, kannattaa sinun tietoa etsiessäsi selailla myös painettuja lehtiä. Painettuja sanomalehtiä, aikakauslehtiä ja ammattilehtiä voit lukea kaikissa kampuskirjastoissamme. Tiedot Turun AMK:n kirjastoon tilatuista painetuista  lehdistä löydät  Turun AMK:n Finna-hakupalvelusta. Voit etsiä lehden nimellä tai selata lehtivalikoimaa valitsemalla etusivulta Lehdet ja e-lehdet.

Voit rajata haun koskemaan aikakauslehtiä, kausijulkaisuja tai sanomalehtiä, tai voit valita näkymään vain tietyn kampuskirjaston lehdet.

Aikakaus- ja ammattilehtiä voi myös lainata (uusin numero vain yölainaksi). Lue lisää lainauksesta.

Oppaasta

Oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan, mistä löydät artikkeleita ja miten saat käyttöösi Turun AMK:n kirjaston hankkimat kotimaiset ja ulkomaiset artikkelit.

Hae ulkomaisia artikkeleita Turun AMK:n Finnasta

Selaa tietokantoja tai lehtiä Finnassa

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla   -painiketta.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.