Siirry pääsisältöön

Artikkelien hakuopas: Artikkelien saatavuus

Artikkelien saatavuus Turun AMK:n kirjaston kokoelmissa

Tarkista ensimmäiseksi, löytyykö Finnasta tai tietokannasta linkkiä artikkelin kokotekstiin. Jos et löydä kokotekstiä vaan pelkät artikkelin viitetiedot, voit tarkistaa kokotekstin saatavuuden Turun AMK:n kokoelmissa kahdella eri tavalla:

1. Find It -linkistä tai SFX-palvelun kautta (ei käytössä kaikissa tietokannoissa). Klikkaa Find It -kuvaketta  tai  SFX-kuvaketta. SFX-kuvake voi olla tietokannasta riippuen eri näköinen, ,tai

Linkistä avautuvan ikkunan kautta voit tarkistaa, onko artikkeli luettavissa elektronisena jossakin muussa Turun AMK:n käyttöön hankitussa tietokannassa.

2. Voit tehdä perushaun julkaisun (esim. lehden) nimellä Turun AMK:n Finnassa tarkistaaksesi, onko aineisto saatavilla kirjastossa elektronisena tai painettuna. Lehteä etsiessäsi muista tarkistaa, että saatavuus kattaa myös sen vuosikerran ja numeron, jossa haluamasi artikkeli on ilmestynyt. Saatavuus voi vaihdella eri tietokantojen kesken.

Kokotekstin saatavuus muualla

Jos artikkeli ei kuulu Turun AMK:n kirjaston kokoelmiin

  • Tarkista Google Scholarin avulla, onko tarvitsemasi artikkeli luettavissa vapaasti verkossa. Tee haku esimerkiksi artikkelin  nimellä. Lue lisää Google Scholarista Johdatus tiedonhankintaan -oppaasta > Tiedonlähteiden valinta >  Google Scholar
  • Hyödynnä Turun alueen muut kirjastot. Turussa sinua palvelevat Turun yliopiston kirjasto,  Åbo Akademin kirjasto ja Turun kaupunginkirjasto. Kirjastot ovat kaikille avoimia ja kuka tahansa voi rekisteröityä niiden asiakkaaksi. Lähes kaikki kirjastojen e-aineistot ovat käytettävissä paikan päällä kirjaston tiloissa.
  • Kansallisesta Finna.fi-hakupalvelusta voit etsiä yhdellä haulla Suomen korkeakoulukirjastojen, yleisten kirjastojen sekä museoiden ja arkistojen aineistoja. Voit tilata Turun alueen ulkopuolella sijaitsevat aineistot Turun AMK:n kirjaston kaukopalvelun kautta. Kaukopalvelu on maksullista.

Oppaasta

Oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan, mistä löydät artikkeleita ja miten saat käyttöösi Turun AMK:n kirjaston hankkimat kotimaiset ja ulkomaiset artikkelit.

Hae Turun AMK:n Finnasta

 

Hae kirjoja, e-kirjoja, tietokantoja, lehtiä, e-lehtiä, opinnäytetöitä, musiikkia, elokuvia

Selaa tietokantoja tai lehtiä Finnassa

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla   -painiketta.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.