Siirry pääsisältöön

Artikkelien hakuopas: Kotimaiset artikkelit

Miten löydät kotimaisia artikkeleita

Voit hakea kotimaisia artikkeleita Turun AMK:n Finnan Kotimaisten artikkelien haku -toiminnon avulla.

1) Mene Turun AMK:n Finnaan. Jos olet AMK:n verkon ulkopuolella, kirjaudu Finnaan Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla, jotta saat käyttöösi Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle hankitut aineistot.

2) Valitse Hakutoiminnot > Kotimaisten artikkelien haku.

 

3) Kirjoita hakusanasi hakulaatikkoon. Käytä tarvittaessa tarkennettua hakua.

4) Rajaa hakutuloksia tarvittaessa esim. aineistotyypin tai aiheen mukaan.

Jotkut artikkelihaun viitteet sisältävät kokotekstilinkin, eli saatat päästä lukemaan artikkelin heti.

Huomaa että tämä haku kohdistuu ainoastaan Arto-artikkeliviitetietokantaan ja Journal.fi-palveluun. Muiden tietokantojen sisältämät aineistot ovat käytettävissä vain tietokantojen omissa käyttöliittymissä.

Kotimaisia artikkeleita löydät kokoteksteinä esimerkiksi Journal.fi:stä tai Medicistä. Arto on  enimmäkseen viitetietokanta, mutta sisältää kuitenkin myös linkkejä kokoteksteihin. Jos et löydä haluamaasi artikkelia kokotekstinä, katso ohjeita sivulta Artikkelien saatavuus.

Kaikki Turun AMK:n käytössä olevat tietokannat löytyvät Turun AMK:n Finnasta >  Selaa tietokantoja. Voit myös etsiä haluamasi tietokannan Finnasta:

1) Mene Turun AMK:n Finnaan ja kirjoita hakukenttään etsimäsi aineiston nimi, esimerkiksi Arto.

2) Klikkaa linkkiä Tietokannan käyttöliittymä. Kirjaudu tarvittaessa Turun AMK:n käyttäjätunnuksilla.

3) Tee tiedonhakusi tietokannan omassa käyttöliittymässä ja hyödynnä käyttöliittymän rajausmahdollisuudet.

Kotimaisia artikkelitietokantoja

Painettuja lehtiä kampuskirjastoista

Koska kaikista artikkeleista ei välttämättä ole tallennettu kokotekstiä tai viitetietoja tietokantoihin, kannattaa sinun tietoa etsiessäsi selailla myös painettuja lehtiä. Painettuja sanomalehtiä, aikakauslehtiä ja ammattilehtiä voit lukea kaikissa kampuskirjastoissamme. Tiedot Turun AMK:n kirjastoon tilatuista painetuista  lehdistä löydät  Turun AMK:n Finna-hakupalvelusta. Voit etsiä lehden nimellä tai selata lehtivalikoimaa valitsemalla etusivulta Lehdet ja e-lehdet.

Voit rajata haun koskemaan aikakauslehtiä, kausijulkaisuja tai sanomalehtiä, tai voit valita näkymään vain tietyn kampuskirjaston lehdet.

Aikakaus- ja ammattilehtiä voi myös lainata (uusin numero vain yölainaksi). Lue lisää lainauksesta.

Oppaasta

Oppaasta

Tässä oppaassa kerrotaan, mistä löydät artikkeleita ja miten saat käyttöösi Turun AMK:n kirjaston hankkimat kotimaiset ja ulkomaiset artikkelit.

Hae kotimaisia artikkeleita Turun AMK:n Finnasta

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla   -painiketta.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.