Siirry pääsisältöön

Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet: Näyttöön perustuvan käytännön aineistot

Näyttöön perustuva käytäntö

Näyttöön perustuva käytäntö on parhaan saatavilla olevan ajantasaisen tiedon käyttöä asiakkaan/potilaan hoidossa ja terveyden edistämisessä. Tavoitteena on käyttää vaikuttaviksi tunnistettuja menetelmiä ja hoitokäytäntöjä. Vahvinta näyttöä edustavat järjestelmälliset katsaukset ja luotettavaksi arvioituun tutkimusnäyttöön perustuvat suositukset. Lue lisää Hoitotyön Tutkimussäätiön verkkosivuilta, josta  löydät myös tietoa Joanna Briggs Instituten näyttöön perustuvan toiminnan aineistosta JBI COnNECT Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics.

Tärkeimmät näyttöön perustuvan hoidon, tutkimuksen ja käytännön kansainväliset tietokannat ja aineistot löydät myös tältä sivulta.

Valikoima näyttöön perustuvan käytännön tietokantoja

Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssi Oppiportissa

Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssilla tutustutaan siihen, kuinka tutkimuksia luetaan, kun tuloksia halutaan soveltaa potilaan hoitoon.

Pääset verkkokurssille Finnan kautta Verkkokurssi (Terveysportti) Klikkaa Tietokannan käyttöliittymä ja hae Oppiportissa kurssin nimellä. 

Avaa verkkokurssi. Verkkokurssin sisältöihin voi tutustua. Kurssia ei tarvitse suorittaa. Voit jatkaa sisältöön kirjatumatta tai rekisteröityä palveluun kohdasta Oma Oppiportti. Rekisteröityminen mahdollistaa mm. verkkokurssin suorittamisen osissa. Lisää tietoa rekisteröitymisestä oppaassa Oppiportti (Terveysportti).

Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssi sisältää mm. tietoa näyttöön perustuvan toiminnan periaatteista, PICO-kysymyksistä, hoitomenetelmien ja hoitoketjujen vaikuttavuudesta, systemaattisista katsauksista ja hoitotuosituksista (50 sivua)

Kuntoutus ja terveysalan erityisalueet -opas

kuvituskuva

 

Tässä oppaassa on valikoima Turun AMK:n kuntoutuksen ja terveysalan erityisalueiden tiedonlähteitä. 
Aloita tutustumalla oman alasi valikoimaan ja muista jatkossa myös muiden alojen oppaat.

Keskeiset linkit

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.