Siirry pääsisältöön

Kulttuuriala: Open access -tiedonlähteitä

Käytä avoimen verkon tiedonlähteitä

Avoimesta verkosta löytyy paljon hyviä ja luotettavia tiedonlähteitä, joita voi käyttää opinnoissa. Tällaisia ovat esimerkiksi suomalaiset avoimet julkaisuarkistot ja viranomaisten ylläpitämät sivustot ja portaalit. Tälle sivulle on kerätty linkkejä vapaasti verkossa oleviin kulttuurialan tiedonlähteisiin.

Tieteellisiä artikkeleita avoimesti saatavana

Löydät lisensoitujen artikkelitietokantojen lisäksi Turun AMK:n Finnasta ja verkosta paljon luotettavaa avointa tieteellistä aineistoa. DOAJ (Directory of Open Access Journals) on yksi vanhimmista ja laajimmista OA-lehtiä sisältävistä tietokannoista. Sen sisältämät lehdet ja artikkelit tulevat myös hakutuloksiin Turun AMK:n Finnassa. Journal.fi:ssä on kotimaisia tieteellisiä lehtiä eri tieteenaloilta.

Open access -lehtiä

Kulttuurialan tiedonlähteitä avoimessa verkossa

KAVIn kotimaiset elokuvat vapaasti verkkolevityksessä

KAVIn yli 200 kotimaista pitkää elokuvaa ovat katsottavissa osoitteessa http://elonet.finna.fi! Elokuviin voi tutustua KAVIn uudistuneessa Elonet-tietokannassa, joka samalla liittyy osaksi Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen Finna-verkkopalvelua.

Kulttuurialan opas

Tässä oppaassa on valikoima Turun AMK:n kulttuurialan tiedonlähteitä. 
Aloita tutustumalla oman alasi valikoimaan ja muista jatkossa myös muiden alojen oppaat.

Ohjeita tiedonhakuun

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.