Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Kulttuuriala: Musiikin tiedonhaku

E-nuotteja

Musiikin keskeisiä tietokantoja

Musiikin hakuohjeita

Klassisen musiikin tiedonhaussa käytetään standardoituja hakutermejä. Apua standardoitujen hakusanojen käyttöön löytyy allaolevista linkeistä. Nyrkkisääntö: käytä säveltäjän nimeä, soittimen nimeä ja teosluettelon numeroa. Teosluettelonumerot ovat kirjastotietokannoissa tietyssä muodossa, esim. opus 1 merkitään op1. Jos teosnumeroon liittyy kirjaimia, ne kirjoitetaan yhteen numeron kanssa, esim. BWV18 tai KV260. 

Musiikin hakijan pika-apu

Oppaasta

Tästä oppaasta löydät keskeiset Turun AMK:n käytössä olevat kulttuurialan tiedonlähteet sekä tiedonhakuun liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjasto

Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjasto sijaitsee samassa tilassa Taidekirjasto Sigynin kanssa. Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjastossa on nuotteja, äänitteitä ja musiikkialan kirjoja ja lehtiä. Kysy aineistoista Taidekirjasto Sigynin palvelutiskiltä.

Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjasto tilaa monia musiikin keskeisiä ammattilehtiä, kuten Rondo, Muusikko ja Strad. Lehdet siis löytyvät lehtihyllystämme, vaikka ne eivät näy Turun AMK:n Finnassa.

 

 

 

Naxoksen soittolistat

Turun AMK:n opettajien on mahdollista tehdä soittolistoja Naxos Music Libraryyn. Soittolista on kätevä tapa välittää opiskelijoille tieto kuunneltavasta musiikista. Lisätietoja saat Taidekirjasto Sigynistä: kirjasto@turkuamk.fi.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet