Siirry pääsisältöön

Kulttuuriala: Musiikin tiedonhaku

Musiikin hakuohjeita

Klassisen musiikin tiedonhaussa käytetään standardoituja hakutermejä. Apua standardoitujen hakusanojen käyttöön löytyy alla olevista linkeistä. Muistisääntö: käytä säveltäjän nimeä, soittimen nimeä ja teosluettelon numeroa. Teosluettelonumerot ovat kirjastotietokannoissa tietyssä muodossa, esim. opus 1 merkitään op1. Jos teosnumeroon sisältyy kirjaimia, ne kirjoitetaan yhteen numeron kanssa, esim. BWV18 tai KV260. 

Valikoima musiikin tietokantoja

Musiikin hakijan pika-apu

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla sinistä §-painiketta.

Kulttuurialan opas

Tässä oppaassa on valikoima Turun AMK:n kulttuurialan tiedonlähteitä. 
Aloita tutustumalla oman alasi valikoimaan ja muista jatkossa myös muiden alojen oppaat.

Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjasto

Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjasto sijaitsee samassa tilassa Taidekirjasto Sigynin kanssa. Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjastossa on nuotteja, äänitteitä ja musiikkialan kirjoja ja lehtiä. Kysy aineistoista kirjaston palvelutiskiltä.

Turun konservatorion ja musiikkiopiston kirjasto tilaa monia musiikin keskeisiä ammattilehtiä, kuten Rondo, Muusikko ja Strad. Lehdet löytyvät kirjaston lehtihyllystä, vaikka ne eivät näy Turun AMK:n Finnassa.

Naxoksen soittolistat

Turun AMK:n opettajien on mahdollista tehdä soittolistoja Naxos Music Libraryyn. Soittolista on kätevä tapa välittää opiskelijoille tieto kuunneltavasta musiikista. Lisätietoja saat Taidekirjasto Sigynistä: kirjasto@turkuamk.fi.

E-nuotteja

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.