Siirry pääsisältöön

E-aineistojen saavutettavuus: Celia

Celia – kirjoja lukemisesteisille


Saavutettavuuskirjasto Celia tuottaa ja välittää lukemisesteisille saavutettavassa muodossa olevaa kirjallisuutta, kuten äänikirjoja ja elektronisia kirjoja. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa. Celian palveluja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa luki- tai oppimisvaikeuden tai vamman vuoksi. Lisää tietoa asiakasryhmästä Celian sivuilla. Celia tekee yhteistyötä myös korkeakoulukirjastojen kanssa ja tuottaa esimerkiksi saavutettavia kurssikirjoja.

Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon eli esimerkiksi ääni- ja pistekirjoiksi noin 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Jos olet lukemisesteinen ja opiskelet suomalaisessa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, voit lainata kurssikirjoja maksutta Celiasta. Lainaamista varten sinun täytyy hankkia tunnukset Celian tuottaman verkkopalvelun käyttöön. Turun AMK:n opiskelijana voit rekisteröityä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi vierailemalla kampuskirjastossa palveluaikana.

Tällä hetkellä Celian valikoimassa on noin 55 000 eri äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta, kun on rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi. Tietoa kirjoista ja aineistoista löydät Celian sivuilta.

 

Saavutettavuuskirjasto Celian käyttösäännöt

 

 

 

Mies lukee tabletilta

Kuva PxHere CC0 Public Domain

Tukea lukivaikeuksiin ja tietoa saavutettavuudesta

 

Erilaisten oppijoiden liitto

Neuvontaa, vertaistukea, koulutuksia ja tapahtumia erilaisille oppijoille ja ammattilaisille.

 

Lukihäiriö.fi

Tietoa lukihäiriöstä, sen tunnistamisesta ja apua lukemisen vaikeuksiin, kokemuksia, lukihäiriötesti.

 

Korkeakoulujen saavutettavuuskriteeristö

Dokumentissa kerrotaan mitä asioita kuuluu saavutettavuuteen ja miten ne pitää huomioida.

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.