Siirry pääsisältöön

E-aineistojen ohjeet: Theseus

Hakuohje

Selaa aineistoja

Voit selata Theseukseen tallennettuja aineistoja ammattikorkeakouluittain tai esimerkiksi julkaisun nimen, tekijän, julkaisuajan tai asiasanojen mukaan. Selauslinkit löytyvät Theseuksen etusivulta.

Hae aineistoja

Voit hakea aineistoja kirjoittamalla hakusanasi Theseuksen etusivulla olevaan hakulaatikkoon. Haku kohdistuu kaikkiin Theseuksen sisältämiin kokoelmiin ja dokumentteihin (opinnäytetyöt sekä ammattikorkeakoulujen julkaisut). Haun tekemisen jälkeen hakulaatikon alle ilmestyy linkki "Näytä tarkemmat rajaukset".

Nyt voit kohdistaa hakusi esimerkiksi YAMK-töihin valitsemalla alasvetovalikosta "Opinnäytteen taso" ja kirjoittamalla hakulaatikkoon yamk. Voit lisätä hakuehtoja painamalla plus-nappia.  Klikkaa lopuksi "Käytä".

Hakuvinkkejä

  • Voit käyttää hauissa Boolen operaattoreita AND, OR ja NOT (isoin kirjaimin kirjoitettuna). Sulkeita käyttämällä voit muuttaa operaattoreiden suoritusjärjestystä. Esimerkki: (leikkaus OR editointi) NOT potilas. Sana leikkaus tai editointi tulee esiintyä dokumenteissa, mutta ei potilas -sanaa. Lue lisää Boolen operaattoreista Tiedonhankinnan oppaasta >  Tiedonhaun muotoilu.
  • Voit katkaista hakusanat asteriskilla: potila* > löytyy esim. potilas, potilaan, potilaiden.

Theseus

Suomen ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut verkossa.

E-aineistojen saavutettavuus 

E-aineistojen saavutettavuus -oppaasta löydät tietoa e-aineistojen saavutettavuusominaisuuksista, esim. e-kirjojen ja e-artikkeleiden kuuntelumahdollisuuksista. 

 

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon e-lomakkeella tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi.

Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Ei koske kuvia tai videoita, ellei erikseen mainittu.