Siirry pääsisältöön

E-aineistojen ohjeet: Medic

Palvelun kuvaus

Medic sisältää viitteitä suomalaisista lääke-, hammaslääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, väitöskirjoista, opinnäytetöistä ja tutkimuslaitosten raporteista vuodesta 1978 alkaen. Mediciin tallennetaan kielestä riippumatta Suomessa ilmestyneitä julkaisuja. 

Viitteet sisältävät julkaisutietojen lisäksi julkaisujen keskeisen sisällönkuvailun suomen- ja englanninkielisillä MeSH -asiasanoilla sekä kokotekstilinkin, mikäli aineisto on saatavissa verkossa elektronisessa muodossa.

 

Palvelun käyttö

Jos Medicissä ei ole pdf:ää tai linkkiä julkaisun kokotekstiin, niin tee haku lehden nimellä Turun AMK:n Finnassa. Usein lehti on Finnan kautta luettavissa elektronisessa muodossa tai löytyy painettuna kirjaston kokoelmasta. Osa painettujen lehtien artikkeleista on vapaasti verkossa luettavissa. 

Klikkaamalla punaista SFX-linkkiä voit katsoa, löytyykö lehti ja artikkeli jostain toisesta Finnan tietokannasta kokotekstinä. Hoitotiede-lehden artikkelit ovat luettavissa vuodesta 2011 alkaen kokotekstinä Cinahl Complete -tietokannassa. Tutkiva hoitotyö -lehden artikkelit myös luettavissa kokotekstinä.

E-aineistojen saavutettavuus 

E-aineistojen saavutettavuus -oppaasta löydät tietoa e-aineistojen saavutettavuusominaisuuksista, esim. e-kirjojen ja e-artikkeleiden kuuntelumahdollisuuksista. 

 

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon e-lomakkeella tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi.

Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet

Creative Commons -lisenssi   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.