Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Hoitotyö ja terveysala: Näyttöön perustuvan käytännön aineistot

Näyttöön perustuva käytäntö

Näyttöön perustuva käytäntö on parhaan saatavilla olevan ajantasaisen tiedon käyttöä asiakkaan/potilaan hoidossa ja terveyden edistämisessä. Tavoitteena on käyttää vaikuttaviksi tunnistettuja menetelmiä ja hoitokäytäntöjä. Vahvinta näyttöä edustavat järjestelmälliset katsaukset ja luotettavaksi arvioituun tutkimusnäyttöön perustuvat suositukset. Lue lisää Hoitotyön Tutkimussäätiön verkkosivuilta, josta  löydät myös tietoa Joanna Briggs Instituten näyttöön perustuvan toiminnan aineistosta JBI COnNECT Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics.

Tärkeimmät näyttöön perustuvan hoidon, tutkimuksen ja käytännön kansainväliset tietokannat ja aineistot löydät myös tältä sivulta.

Näyttöön perustuvan käytännön tietokannat

HUOM! Cochranen Tarkennettu haku (Advanced search) toimii Turun AMK:n verkon ulkopuolelta, kun menee  Finnan kauttaa Terveysporttiin ja valitsee sieltä Cochrane Library. Advanced search ei toimi, kun valitaan Finnasta Cochrane Library -tietue ja klikataan tietokannan käyttöliittymään sieltä.

 

Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssi Oppiportissa

Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssilla tutustutaan siihen, kuinka tutkimuksia luetaan, kun tuloksia halutaan soveltaa potilaan hoitoon.

Pääset verkkokurssille Finnan kautta Verkkokurssi (Terveysportti) Klikkaa Tietokannan käyttöliittymä ja hae Oppiportissa kurssin nimellä. 

Avaa verkkokurssi. Verkkokurssin sisältöihin voi tutustua. Kurssia ei tarvitse suorittaa. Voit jatkaa sisältöön kirjatumatta tai rekisteröityä palveluun kohdasta Oma Oppiportti. Rekisteröityminen mahdollistaa mm. verkkokurssin suorittamisen osissa. Lisää tietoa rekisteröitymisestä oppaassa Oppiportti (Terveysportti) 

Tutkimustieto käyttöön -verkkokurssi sisältää mm. tietoa näyttöön perustuvan toiminnan periaatteista, PICO-kysymyksistä, hoitomenetelmien ja hoitoketjujen vaikuttavuudesta, systemaattisista katsauksista ja hoitotuosituksista (50 sivua)

Oppaasta

Tästä oppaasta löydät keskeiset Turun AMK:n käytössä olevat hoitotyön ja terveysalan tiedonlähteet sekä tiedonhakuun liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

Keskeiset linkit

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Oppaan käyttöoikeudet