Tietokannat - Toimintaterapia, fysioterapia ja kuntoutus - Oppaat | Guides at Turku University of Applied Sciences

Uutta - Visible Body

Human Anatomy Atlas -anatomiatietokanta nyt käytettävissä! Sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät.

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla -painiketta.

Tietokannat Finnasta

Löydät kaikki Turun AMK:n käyttöön hankitut tietokannat ja muut e-aineistot Turun AMK:n Finnasta. Hae esimerkiksi tietokannan nimellä tai selaa aineistoja. Keskeisimmät terveysalan tietokannat löydät myös tästä oppaasta.

Toimintaterapian ja fysioterapian keskeisiä kotimaisia tietokantoja

Medic
Kotimainen terveysalan viitetietokanta. Sisältää viitteitä lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, opinnäytetöistä sekä yliopistojen ja tutkimuslaitosten raporteista. -- Finnish medical reference database. Contains references to medical and health sciences literature: articles, monographs, academic dissertations and research reports published in Finland.

Terveysportti
Duodecimin ylläpitämä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu. Sisältää mm. Hoitotyön tietokannan ja Lääkärin tietokannat, lääketietokantoja sekä lääketieteen termit ja sanakirjat. Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit ovat käytettävissä Terveysportin kautta. -- Web-based service on medicine and health care. Only in Finnish.

Oppiportti (Terveysportti)
Terveysalan verkkopalvelu. Sisältää Duodecimin päivittyviä e-kirjoja, verkkokursseja, videoita, laiteajokorttikoulutuksia sekä interaktiivisia harjoituksia. Päivittyvät e-kirjat löytyvät yksittäisinä kirjoina myös Turun AMK:n Finna-hakupalvelusta. -- Collection of eBooks in the field of health sciences. Only in Finnish.

Verkkokurssit (Oppiportti)
Duodecimin tuottamat verkkokurssit terveydenhuollon ammattilaisille ja opiskelijoille. Sisältää tekstin lisäksi videoita, podcasteja ja interaktiivisia harjoituksia. -- Online courses for medical and health professionals and students. Only in Finnish.

Toimintaterapian ja fysioterapian keskeisiä ulkomaisia tietokantoja

OTDBASE - Occupational Therapy Journal Literature Search Service
Tietokanta sisältää yli 20 ulkomaista toimintaterapian lehteä. Artikkeleista löytyvät tiivistelmät. Suurin osa lehdistä löytyy e-lehtenä kokotekstimuodossa Finnasta, kun kirjoitat hakukenttään lehden nimen. -- The database contains more than 20 journals of the occupational therapy with abstracts. Majority of the journals are in Finna in fulltext when you write the name of the journal on the search area

PEDro - Physiotherapy Evidence Database
Fysioterapian kliinisten tutkimusten viitetietokanta. Sisältää näyttöön perustuvaa tietoa ja arvioita tutkimusmetodien laadusta. -- Reference database of physiotherapy. Contains randomised trials, systematic reviews and clinical practice guidelines.

Cinahl Complete (EBSCOhost)
Terveysalojen kansainvälinen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. hoitotiede, fysioterapia, kuntoutus, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto ja koulutus. -- Full text database in health sciences. Fields include nursing, physical therapy, rehabilitation, as well as administration and training in social and health care.

PubMed
Lääke- ja terveystieteiden, sekä niiden lähialojen kansainvälinen viitetietokanta. Viitteet voivat sisältää linkkejä aineistojen kokoteksteihin. -- International reference database in medicine, health sciences, and other biomedical fields. Citations may include links to full text content from PubMed Central and publisher web sites.

Visible Body - Human Anatomy Atlas
Anatomiatietokanta, joka sisältää tuhansia ihmiskehon 3D-anatomiamalleja mukaan lukien kaikki tärkeimmät elimet ja ihmiskehon järjestelmät. -- 3D visualization and learning tool of human anatomy. Contains thousands of anatomical structures, including all major organs and systems.
Visible Body - Muscle Premium
Anatomiatietokanta, joka sisältää tietoa ihmiskehon lihaksistosta 3D-mallinnuksena. -- 3D visualization and learning tool of anatomy and function of muscles, bones, ligaments, bursae and joints.

Elsevier: Science Direct
Monialainen kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. luonnontieteet, lääketiede, terveystieteet, tekniikka, taloustiede, maataloustieteet, ympäristötieteet, yhteiskuntatieteet sekä humanistiset tieteet ja taide. -- Multidiscplinary full text database in natural sciences, medicine and health sciences, technology and engineering, economics, agriculture, environmental science, social sciences, humanities and art.

Eric - Education Resources Information Center (EBSCOhost)
Kasvatustieteen kokoteksti- ja viitetietokanta. -- Full text and reference database in the field of education.

OTseeker
Toimintaterapian systemaattisia katsauksia. -- Abstracts of systematic reviews and randomised controlled trials relevant to occupational therapy interventions.

MOT Kielipalvelu

MOT Kielipalvelu
Kielipalvelu, joka sisältää sanakirjoja, konekäännösohjelman, kielentarkistusohjelman ja sanalistoja. -- Language service. Includes dictionaries, proofing and machine translations.

Oppaasta

Tästä oppaasta löydät keskeiset Turun AMK:n käytössä olevat toimintaterapian, fysioterapian ja kuntoutuksen tiedonlähteet sekä tiedonhakuun liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

Hae tietokantoja Turun AMK:n Finnasta

Ohjeita tiedonhakuun

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon e-lomakkeella tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Kirjaston aukiolo- ja ohjausajat

Toimintaterapia, fysioterapia ja kuntoutus: Tietokannat