Kortistot, standardit ja patentit - Tekniikka - Oppaat | Guides at Turku University of Applied Sciences

Käytä kortistoja, standardeja ja patentteja

Käytä kortistoja, standardeja ja patenttitietokantoja opinnoissasi. Löydät tältä sivulta tietokantojen lisäksi tietoa standardoinnista ja patentoinnista.

Kortistot

RT tietoväylä Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Rakennusalan verkkopalvelu, joka sisältää ajankohtaiset rakennusalan säännökset, ohjeet ja tuotetiedot. Sisältää mm. RT-kortit. -- Construction engineering portal. Only in Finnish.
Sähköinfo Severi – ST-kortisto Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sähköisen talotekniikan verkkopalvelu. Sisältää jatkuvasti päivittyvää sisältöä, mm. ST-kortiston, sähkö- ja turva-alan tietokansiot, lomakkeita, sähköurakan yksikkökustannuksia -ohjelman sekä Sähköala-lehden (näköislehti ja arkisto). -- Web-based service on electrical construction. Only in Finnish.

Standardit

SFS Online Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Sisältää SFS standardit ICS-ryhmien mukaan jaoteltuna. -- SFS standards organised by ICS groups.

Opiskelija, avataksesi SFS-standardit SFS Online -palvelusta, asenna omalle koneellesi FileOpen-ohjelma.

PSK Standardit Linkki avautuu uuteen ikkunaan
PSK Standardisointi on teollisuuden yhteinen kehitysyksikkö. Palvelu sisältää PSK:n laatimat voimassa olevat PSK-standardit. -- Process Industry Standards. Only in Finnish.
IEEE/IET Electronic Library - IEEE Xplore Digital Library Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Tekniikan alan kokotekstitietokanta. Aihealueina mm. multimedia, ohjelmointi, systeemityö, tekoäly, tietojenkäsittely, tietoliikennetekniikka, sähkötekniikka, akustiikka, biolääketiede, elektroniikka, energia ja liikenne. Sisältää kokotekstilehtiä, konferenssijulkaisuja sekä IEEE:n standardit. -- Full text database in technology and engineering including programming, AI, computer science, electrical engineering, acoustics, biomedicine, electronics and transport. Includes full text journals, conference publications and IEEE standards.

Tietoa standardoinnista

SFS-standardeista
SFS tarjoaa tietoa standardeista sekä standardisoinnista. Sivustolla on tietoa kansallisesta ja kansainvälisestä standardien valmistelusta sekä standardijulkaisuista.

Patentit

USPTO Web Patent Databases Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Patenttitietokanta. Sisältää US-patentteja vuodesta 1976 lähtien. -- Patent database. Includes information about all US patents from 1976 to the present.
Espacenet Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Patentti- ja rekisterihallituksen ja Euroopan patenttiviraston tuottama patenttitietopalvelu. Sisältää patenttien tunnistustietoja sekä hakemus- ja patenttijulkaisuja useista eri maista. -- Patent information service provided by the Finnish Patent and Registration Office and the European Patent Organisation. Service provides patent applications and publications from multiple countries.

Tietoa patenteista

Patentti- ja rekisterihallitus: patentit
Patentti- ja rekisterihallituksen sivusto patentoinnista.
Patentti- ja rekisterihallitus: patenttilinkkejä
Patentti- ja rekisterihallituksen koostama sivu verkossa olevista patettiaiheisista materiaaleista. Sivu sisältää tietoa mm. patenttitietokannoista, -luokituksesta, oppimateriaaleista sekä keksintöjen rahoittamisesta.

E-aineistojen käyttöoikeudet

Turun AMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää AMK:lle hankittuja e-aineistoja opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa sekä velvollisuus noudattaa aineistojen käyttöehtoja. Käyttöehdoissa määritellään mm. aineistojen tulostamiseen, tallentamiseen, esittämiseen ja jakeluun liittyvät ehdot. Aineistokohtaiset käyttöoikeudet saat klikkaamalla sinistä §-painiketta Käyttöoikeudet aineistoittain -listauksessa alla.

Tekniikan alan opas

Tässä oppaassa on valikoima Turun AMK:n tekniikan alan tiedonlähteitä.
Aloita tutustumalla oman alasi valikoimaan ja muista jatkossa myös muiden alojen oppaat.

Tekniikka: Kortistot, standardit ja patentit