Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

RefWorks (New) -opas: Viitteiden vienti RefWorksiin

Viitteiden vienti RefWorksiin

1. Tee haku valitsemassasi tietokannassa, rastita hakutuloksesta haluamasi viitteet ja klikkaa (tietokannasta riippuen) esim.

 • RefWorks-vienti
 • Viitteidenhallinta - RefWorks-vienti
 • Tallenna tai lähetä valitut tietueet / Export - RefWorks
 • Download Record into RefWorks Direct Export Tool
 • Direct Export to RefWorks
 • RefWorks Direct Export

Jos RefWorksiin vientiä osoittavaa vaihtoehtoa ei ole tietokannassa erikseen näkyvillä, se löytyy klikkaamalla tulostus/tallennus/vienti-painiketta (save, export, download, display, export citation, export option tms.).

Tämän jälkeen eri tietokannoissa valitaan vielä erilaisia tarkempia määrityksiä liittyen viitteiden vientiin.

2. RefWorksin kirjautumissivu voi tässä vaiheessa avautua uuteen ikkunaan. Jotta viitteiden vieminen onnistuu, sinun on oltava kirjautuneena sisään RefWorksiin. Sinulta saatetaan myös kysyä, haluatko viedä viitteen uuteen vai vanhaan RefWorksiin.

3. Kun viite on viety onnistuneesti RefWorksiin, saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK, niin näet Last Imported -kansion sisällön. Tuodut viitteet menevät aina Last Imported -kansioon, josta ne kannattaa siirtää heti toiseen kansioon.

4. Viitettä klikkaamalla saat viitteen tarkat tiedot ruudun oikeaan reunaan avautuvaan kehykseen. Kannattaa tarkistaa, että viitteet ovat siirtyneet kokonaan ja virheettömästi, esim. Google Scholarista viitteet saattavat siirtyä epätäydellisesti.

Vinkkejä tarkistukseen:

 • Tarkista, että skandinaaviset merkit sekä erikoismerkit ovat siirtyneet oikein ja korjaa ne tarvittaessa manuaalisesti.
 • Tarkista että viitteen tyyppi on oikea, esim. lehtiartikkelin tyyppi on Journal article jne.

Mikäli viitteessä on korjattavaa, tai haluat lisätä omia merkintöjä, pääset muokkaustilaan klikkaamalla kynä-kuvaketta ruudun oikeassa reunassa.

 

Esimerkki viitteen tyypistä: kokoomateoksen artikkeli

Esimerkkinä viitteen tyypistä on painettu kokoomateos tai artikkeleista koostuva verkkokirja (esim. Oppiportin verkkokirjat). Tyypiksi valitaan tällöin joko Book Section tai Book, Edited Collection.

Turun AMK:n Finna on hakupalvelu, josta löydät kaikki kirjaston tarjoamat elektroniset ja painetut aineistot samasta paikasta. Voit siirtää viitteitä Finnasta RefWorksiin seuraavasti:

 1. Etsi haluamasi aineisto ja avaa tietue klikkaamalla kirjan, artikkelin tai muun aineiston otsikkoa.
 2. Klikkaa ylävalikosta Vie viite ja Vienti: RefWorks ja Lähetä palveluun RefWorks. Siirryt automaattisesti RefWorksin kirjautumissivulle. Jotta viitteiden vienti onnistuu, sinun on oltava kirjautuneena sisään RefWorksiin. Sinulta saatetaan myös kysyä, haluatko viedä viitteen uuteen vai vanhaan RefWorksiin.
 3. Kun viite on viety onnistuneesti RefWorksiin, saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK, niin näet Last Imported -kansion sisällön. Tuodut viitteet menevät aina Last Imported -kansioon.
 4. Viitettä klikkaamalla saat viitteen tarkat tiedot ruudun oikeaan reunaan avautuvaan kehykseen. Tuoduista viitteistä on aina hyvä tarkistaa, että ne ovat siirtyneet kokonaan ja virheettömästi. Skandimerkit siirtyvät Finnasta oikein viitteisiin.
 5. Mikäli viitteessä on korjattavaa, tai haluat lisätä omia merkintöjä, pääset muokkaustilaan klikkaamalla kynä-kuvaketta ruudun oikeassa reunassa.

Voit lisätä viitteitä RefWorksiin myös manuaalisesti:

1. Klikkaa ylävalikon +-kuvaketta (Add a reference) ja valitse Create new reference.

2. Valitse ensin lomakkeelta vetovalikosta, onko viite lehtiartikkeli (journal article), kirja (book), opinnäytetyö (thesis) tai joku muu ainestotyyppi. Tämä vaikuttaa lomakkeen kenttiin ja viitteen muotoon. Huomaa, että viitettä saattaa vaatia manuaalista korjaamista vielä myöhemmin!

3. Syötä viitteesi tiedot oikealle avautuvaan lomakkeeseen.

Voit lisätä viitteitä RefWorksiin myös suoraan RefWorksin omasta indeksistä:

1. Klikkaa ylävalikon +-kuvaketta ja valitse Create new reference.

2. Klikkaa tyhjää kohtaa Title-kentässä ja kirjoita haluamasi artikkelin tai kirjan nimi. RefWorks ehdottaa sopivia viitteitä. Kun löydät oikean viitteen, saat ehdotusta klikkaamalla täydelliset viitetiedot valmiiksi täytettynä.


 

Voit viedä viitteen miltä tahansa nettisivulta tai sivulla olevasta dokumentista RefWorksiin Save to RefWorks -painikkeen avulla. Asenna painike selaimeesi RefWorksin Tools-sivulta.

Tools-sivun yläosan Save references on the web -kohdasta löydät painikkeen Install Save to RefWorks. Raahaa avautuvalta sivulta löytyvä Save to RefWorks -painike selaimesi suosikeihin.

Selainrajoituksia

 • Save to RefWorks -painike ei tällä hetkellä aina toimi oikein Internet Explorer -selaimessa, kokeile muita selaimia.
 • Microsoft Edge -selaimeen ei saa lisättyä Save to RefWorks -painiketta.
 • Jos et saa lisättyä painiketta Chrome-selaimeen Tools-valikosta, testaa Save to RefWorks -painikkeen manuaalista asennusta.

 

Voit lisätä viitteitä RefWorksiin myös tuomalla RefWorksiin pdf-tiedoston omalta tietokoneeltasi:

1. Klikkaa ylävalikon +-kuvaketta ja valitse Create new reference.

2. Raahaa tiedosto katkoviivoitetulle alueelle tai klikkaa select a file from your computer ja valitse tiedosto. Muokkaa tarvittaessa viitteen tietoja, esimerkiksi pdf-tiedostosta tuodun viitteen tyyppiä RefWorks ei aina tunnista, vaan tyyppinä on Generic. Tallenna viite klikkaamalla Save.

 

RefWorksissa on oma PDF-lukija, jolla voit avata RefWorksiin viemäsi PDF-dokumentit. PDF-dokumentteja voi kommentoida ja korostaa tekstiä eri väreillä. Tämä onnistuu myös jaetuissa kansioissa (katso sivu Viitteiden jakaminen), mistä on hyötyä ryhmätyöskentelyssä.

RefWorks PDF lukeminen

 

Voit kommentoida PDF-dokumenttia klikkaamalla lukutilassa ylävalikon puhekupla-kuvaketta. Kommentointityökalu toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmassa: valitse dokumentista kohta, johon lisäät kommentin.

 

Voit korostaa tekstiä eri väreillä klikkaamalla lukutilassa ylävalikon kirjasinkuvaketta.

Voit viedä viitteitä ACS (American Chemical Society) -tietokannsta RefWorksiin seuraavasti:

ACS:ssä

 1. Valitse viite tai viitteet, jotka haluat viedä RefWorksiin.
 2. Klikkaa Download Citation.
 3. Valitse RIS kohdasta "Format".
 4. Klikkaa Download Citation(s)
 5. Tallenna viite .ris-muodossa koneellesi.
 6. Mene RefWorksiin.

RefWorksissä

 1. Klikkaa RefWorks-tilisi yläpalkissa + -merkkiä > Import References.
 2. Import from a file kohdassa raahaa (drop file here) tallennettu .ris-viitetiedosto RefWorksiin tai etsi viitetiedosto koneeltasi (select a file from your computer).
 3. Valitse ponnahdusikkunassa "What is the format of this file?" alasvetovalikosta RIS Format.
 4. Klikkaa Import.
 5. Saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK.
 6. Viitteet löytyvät Last Imported -kohdasta. Kansioi viitteet.

Voit viedä viitteitä Cochrane Library:stä RefWorksiin seuraavasti:

 1. Valitse siirrettävät viitteet
 2. Valitse haluatko viedä kaikki viitteet Export all tai vietkö vain valitut viitteet Export Selected
 3. Avautuvassa ponnahdusikkunassa valitse Export Type: PC/Unix or Linux/Mac ja File type: Citation only tai Citation and Abstract ja valintojen jälkeen paina Export Citation
 4. Avautuvassa ponnahdusikkunassa  valitse Save File ja paina OK
 5. Tallennetut viitteet löydät koneeltasi Downloads -kohdasta. Tallennukset ovat muotoa citation-export.txt
 6. Siirry Refworksiin

     RefWorksissa

 1. Klikkaa RefWorks-tilisi yläpalkissa + -merkkiä (Import References).
 2. Import from a file kohdassa raahaa (drop file here) tallennettu viitetiedosto RefWorksiin tai etsi viitetiedosto koneeltasi (select a file from your computer).
 3. Avautuvassa ponnahdusikkunsssa on huomautus "What is the format of this file? Ets tiedostomuoto  hakulaatikon kautta tietokannan nimellä (Cochrane) ja valitse että tiedosto siirretään (file will be imported as) Wiley InterScience -muodossa
 4. Saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK.
 5. Viitteet löytyvät Last Imported -kohdasta. Kansioi viitteet

EBSCOhost sisältää tietokannat Academic Search Elite, Cinahl Complete, Eric - Education Resources Information Center, eBook Collection, GreenFILE, sekä Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA). Voit viedä viitteitä EBSCOhost -tietokannoista RefWorksiin seuraavasti:

Yhden viitteen vienti

1. Tee haku EBSCOhost-tietokannassa ja avaa valitsemasi viite klikkaamalla artikkelin otsikkoa.  

2. Valitse Tools-valikosta Export > Direct Export to RefWorks ja klikkaa Save.

 

3. Siirryt automaattisesti RefWorksin kirjautumissivulle, jos et ole jo kirjautuneena RefWorksiin. Sinulta voidaan myös kysyä, haluatko viedä viitteen uuteen vai vanhaan RefWorksiin (RefWorks New / Legacy RefWorks).

4. Kun viite on viety onnistuneesti RefWorksiin, saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK, niin näet Last Imported -kansion sisällön. Tuodut viitteet menevät aina Last Imported -kansioon.

 

Usean viitteen vienti yhdellä kertaa

1.Tee tiedonhaku EBSCOhost-tietokannassa ja kerää halumasi viitteet ensin kansioon klikkaamalla sinistä +-kansiokuvaketta.

2. Klikkaa Folder / Kansio -kuvaketta hakusivun yläpalkissa tai valitse Go to Folder View. Valitsemasti viitteet löytyvät kansiosta.

3. Valitse siirrettävät viitteet ja klikkaa Tools-valikosta Export > Direct Export to RefWorks. Klikkaa vielä Save.

4. Siirryt automaattisesti RefWorksin kirjautumissivulle, jos et ole valmiiksi kirjautunut RefWorksiin. Sinulta voidaan myös kysyä, haluatko viedä viitteet uuteen vai vanhaan RefWorksiin (RefWorks New / Legacy RefWorks).

5. Kun viitteet on viety onnistuneesti RefWorksiin, saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK, niin näet Last Imported -kansion sisällön. Tuodut viitteet menevät aina Last Imported -kansioon.

USEAN VIITTEEN VIENTI YHDELLÄ KERTAA

Medicissä

 1. Valitse viitteet, jotka haluat viedä RefWorksiin
 2. Siirry Valitut -kansioon
 3. Valitse tulostus/tallennusmuoto: RIS (Refworks, Endnote...) ja paina OK
 4. Viitteet avautuvat siirtomuotoisina uuteen ikkunaan. Tallenna viitteet txt-muodossa (selaimessa save page). Chrome antaa txt:n automaattisesti, mutta IE:ssä pitää itse valita.
 5. Siirry Refworksiin

Refworksissa

 1. Klikkaa RefWorks-tilisi yläpalkissa + -merkkiä (Import References).
 2. Import from a file kohdassa raahaa (drop file here, toimii muulla kuin IE:llä tallennettu viitetiedosto RefWorksiin tai etsi viitetiedosto koneeltasi (select a file from your computer).
 3. Avautuvassa ponnahdusikkunassa on huomautus "What is the format of this file? We think this is RIS format. Valitse pudotusvalikosta siirtomuodoksi RIS-UTF 8 Format ja klikkaa Import.
 4. Saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK.
 5. Viitteet löytyvät Last Imported -kohdasta. Kansioi viitteet.

YHDEN VIITTEEN VIENTI

 1. Klikkaa viitteen oikealla puolella olevaa punaista Refworks -painiketta
 2. Viite siirtyy RefWorksiin
 3. Viitel löytyy Last Imported - kansiosta
 4. Kansioi viite.

Voit viedä viitteitä PubMedista RefWorksiin seuraavasti:

PubMedissa

 1. Valitse siirrettävät viitteet
 2. Mene kohtaan Send to ja valitse Citation manager ja Create File
 3. Avautuvassa ponnahdusikkunassa valitse Save File ja paina OK
 4. Tallennetut viitteet löydät koneeltasi Downloads -kohdasta. Tallennukset ovat muotoa citations.nbib
 5. Siirry Refworksiin

RefWorksissa

 1. Klikkaa RefWorks-tilisi yläpalkissa + -merkkiä (Import References).
 2. Import from a file kohdassa raahaa (drop file here) tallennettu viitetiedosto RefWorksiin tai etsi viitetiedosto koneeltasi (select a file from your computer).
 3. Avautuvassa ponnahdusikkunsssa on huomautus "What is the format of this file? We think this file is NLM PubMed." Klikkaa Import.
 4. Saat ilmoituksen Import Complete. Klikkaa OK.
 5. Viitteet löytyvät Last Imported -kohdasta. Kansioi viitteet.

Voit tuoda RefWorksiin viitteitä toisista viitteidenhallintaohjelmista:

 1. Klikkaa ylävalikon +-kuvaketta (Add a reference) ja valitse Import references.
 2. Klikkaa Import from a file.
 3. Valitse haluamasi tiedosto.

Voit lisätä vanhassa RefWorks-versiossa olevat viitteesi uuteen versioon klikkaamalla ylävalikon +-kuvaketta. Valitse Import references, RefWorks ja Authorize. Syötä avautuvaan ikkunaan vanhan RefWorksin tunnuksesi, ja saat tuotua viitteesi uuteen RefWorksiin.

Oppaasta

Tämä opas ohjaa sinua käyttämään Turun ammattikorkeakoulun hankkimaa RefWorks (New) -viitteidenhallintaohjelmaa. Opas käsittelee RefWorksin uutta versiota. Mikäli käytät vanhaa RefWorksia, tutustu sitä koskevaan oppaaseen.

Tietokantakohtaiset ohjeet viitteiden siirtoon

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!