Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

RefWorks (New) -opas: Etusivu

Oppaasta

Tämä opas ohjaa sinua käyttämään Turun ammattikorkeakoulun hankkimaa RefWorks (New) -viitteidenhallintaohjelmaa. Opas käsittelee RefWorksin uutta versiota. Mikäli käytät vanhaa RefWorksia, tutustu sitä koskevaan oppaaseen.

Kirjasto ohjaa RefWorksin käytössä

Turun AMK:n opiskelijoille RefWorks-koulutusta tarjotaan tiedonhankinnan opetuksen yhteydessä. Myös henkilökunnalle tarjotaan RefWorks-koulutuksia tarpeen mukaan.

Voit tilata räätälöityä RefWorks-koulutusta henkilöstö- tai opiskelijaryhmällesi e-lomakkeella.

RefWorksiin liityvissä kysymyksissä ota yhteyttä kirjastoon tai tule käymään! Lue lisää informaatikon ohjausajoista Messistä.

Turun AMK:n kirjasto verkossa

Mikä RefWorks on?

RefWorks on verkossa toimiva viitteidenhallintaohjelma, jonka avulla voit

  • luoda oman viitetietokantasi
  • viedä viitetietoja omaan viitetietokantaasi useista eri tietokannoista, suoraan pdf-tiedostosta tai tallentaa viitetiedot omaan viitetietokantaasi manuaalisesti valmiin lomakkeen avulla
  • muotoilla tekstiisi sisäiset viitteet sekä lähdeluettelon automaattisesti monen eri viittauskäytännön mukaan
  • jakaa viitteitä muiden kanssa
  • tehdä huomautuksia pdf-tiedostoihin.

Voit käyttää RefWorksia myös Microsoft Wordissa Write-N-Cite -laajennuksen tai RefWorks Citation Manager -sovelluksen avulla. Ohjelman peruskäyttö ei kuitenkaan vaadi ohjelmistoasennuksia.

RefWorks on ProQuestin ohjelma, joka on hankittu vuosilisenssillä, ja se on Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä käyttöehtojen mukaisesti.

Siirry vanhasta RefWorksista RefWorks (New) -versioon

RefWorksistä on julkaistu uusi, entistä helppokäyttöisempi RefWorks (New) -versio. Uuden RefWorksin käyttöönotto edellyttää uusien tunnusten luomista. Ohjeet tunnusten luomiseen löydät tämän oppaan välilehdeltä Tilin luominen ja kirjautuminen.

Vanhaan RefWorksiin kerätyt viitteet on helppo siirtää uuteen versioon, ks. ohje välilehdeltä Viitteiden lisääminen RefWorksiin. Voit myös käyttää uutta ja vanhaa RefWorksia rinnakkain.

Huomioi ennen uuteen RefWorksiin siirtymistä:

  • Vanhalla versiolla luotuja word-dokumentteja ei voi toistaiseksi muokata uudella versiolla.
  • Ohjelmaan voi luoda vain yhden tilin/tunnuksen.

Lisätietoa

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!

Ratkaisuja yleisiin ongelmatilanteisiin

Yleisesti ongelman kohdalla kannattaa kokeilla seuraavia:

  • vaihda selainta (lähdeluettelon jumittaessa kannattaa kokeilla Chrome-selaimen käyttöä)
  • poista selaimen välimuisti (cache)
  • evästeiden lisäksi kannattaa katsoa, että selaimessa ei ole ponnahdusikkunoiden estoja (pop-up blockers)

Tarvittaessa voit ottaa ongelmasta kuvakaappauksen ja lähettää sen ja kuvauksen ongelmasta kirjaston Service Deskiin kirjasto@turkuamk.fi.