Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

RefWorks-opas: Write-N-Cite 4

Write-N-Cite 4

Mikä Write-N-Cite on?

Write-N-Cite on RefWorksin apuohjelma, jonka avulla teet tekstin sisäiset viittaukset ja lähdeluettelon käsikirjoitukseesi. Voit asentaa Write-N-Citen omalle koneellesi. Turun AMK:n henkilökunta voi pyytää Write-N-Cite -ohjelman asennuksen Service Deskistä servicedesk(a)turkuamk.fi.

HUOM! Write-N-Cite-apuohjelma on yhteensopiva vain Word-tekstinkäsittelyohjelman kanssa. Katso lisätiedot Write-N-Cite-ohjelman yhteensopivuudesta Windowsin, MACin ja Wordin eri versioiden kanssa http://proquest.libguides.com/refworks/writenciteFAQ.

Asentaminen

1. Refworksin yläpalkissa mene Tools-valikon taakse ja valitse Write-N-Cite
2. Downloads-kohdassa näet tarjolla olevat Write-N-Cite-versiot. Macille sopivat version löydät Other Versions -linkin takaa. Valitse itsellesi sopiva versio klikkaamalla sitä. Huom! Wordin täytyy olla kiinni, kun asennat Write-N-Citea.

3. Avautuvassa ponnahduikkunassa "You have chosen to open..." valitse Save File.
4. Klikka tietokoneesi vasemmassa alakulmassa olevaa Windows-kuvaketta ja valitse Computer. Mene kohtaan Downloads ja etsi ladattu Write-N-Cite tiedosto PQfWInstall.exe.
5. Tuplaklikkaa exe-tiedostoa, jotta Write-N-Cite ohjelmaa purkautuu koneellesi
6. Tuplaklikkauksen jälkeen etene seuraavasti:

 • Are you sure you want to run this software  > vastaa Run
 • Ohjelma ilmoittaa Preparing to Install ja Installation Wizards aukeaa.
 • Seuraavissa vaiheissa etene: Next, Install ja Finish

Ongelmia asentamisessa?

Varmista, että koneellasi on tuorein MS-Office versio. Koneellasi on oltava lisäksi seuraavien apuohjelmien tuoreimmat päivitykset, jotta saat Write-N-Citen asennettua koneellesi:

Tarkista ettei Word ole ottanut Write-N-Citea automaattisesti pois päältä:

 1. Avaa Word
 2. Valitse Tiedosto > Asetukset > Apuohjelmat
 • com-apuohjelmat (näkyykö Write-N-Cite, onko ruksi sen valintaruudussa?)
 • käytöstä poistetut kohteet (näkyykö Write-N-Cite täällä?)

Jos mikään ei auta, voit ottaa yhteyttä RefWorksin tekniseen tukeen USAssa: refworks.support@proquest.com

Kirjautuminen

1. Avaa Wordin Proquest-välilehti

2. Aloita kirjautuminen Log in -painikkeella

3. Kirjaudu sisään Refworks-käyttäjätunnuksellasi (User name) ja salasanallasi (Password) ja paina lopuksi Login-painiketta. Kirjautumisen jälkeen ylläpalkissa oleva Proquest-välilehti vaihtuu Refworks-nimiseksi. Jos olet tehnyt muutoksia omassa Refworksissasi, kannattaa vielä päivittää Write-N-Cite ajantasalle klikkaamalla "Sync My Database" painiketta.

4. Muista kirjautua ulos WNC-ohjelmista Log out -toiminnolla.

Viittaustyylin valinta

RefWorksissa on satoja valmiita viittaustyylejä ja uusia tyylejä lisätään koko ajan. Voit myös muokata olemassa olevaa tyyliä tai tehdä kokonaan oman tyylin.

Valitse työsi viittaustyyli. Viittaukset tai alaviitteet näkyvät dokumentissasi sillä viittaustyylillä, jonka olet valinnut. Voit aina vaihtaa tyyliä myöhemmin, jos sinulla on siihen tarvetta.

1. Valitse tyyli Style-pudotusvalikosta. Siellä on lista RefWorksin popular styles -tyyleistä. Valitse Select Other Style nähdäksesi henkilökohtaiset suosikkisi (Filter >My Favorites).

2. Klikkaa tyylin nimeä ja viitteet muotoutuvat valitsemallasi tyylillä.
3. Voit vaihtaa viittaustyylin ja muotoilla työsi uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Style-kohtaa ja valitsemalla uuden viittaustyylin.

Huom.! Jos viittaustyyli, jota tarvitset, ei ole popular styles-, favourites- tai group favourites -listoissa, kirjaudu sisään RefWorksiin ja lisää se suosikeihin käyttämällä Output Style Manageria. Kun olet lisännyt tyylin, klikkaa Sync My Database -painiketta saadaksesi WNC:n ajan tasalle.

Lähdeviitteen lisääminen

1. Klikkaa Insert Citation ja Insert New, jotta pääset lisäämään uuden viitteen Insert/Edit Citation -laatikossa. Viimeisimmät saman istunnon aikana käytetyt viitteet näkyvät pikavalintana Insert Citation -painikkeen alla.

2. Kun Insert/Edit Citation -laatikko on näkyvillä, voit selata lähdeviitteitä kansioittain tai tai voit hakea tiettyä viitettä Search References -hakulaatikon kautta.  Voit järjestää viitteet tekijän (Author), vuoden (Year) tai nimekkeen mukaan (Title).
3. Klikkaamalla lähdeviitettä hiiren oikealla painikkeella saat näkyviin lähdeviitteen tiedot kokonaisuudessaan.

4. Klikkaa lähdeviitettä, jonka haluat liittää työhösi. Näet Preview Citation -laatikossa viitteesi valitsemasi viittaustyylin mukaisena. Jos haluat lisätä toisen lähteen samaan kohtaan, klikkaa + -painiketta Compose Citation -alueella ja tämän jälkeen klikkaa liitettävää lähdeviitettä.

Valitut lähdevitteet kertyvät Compose Citation -laatikkoon.

 

Viitettä voit muokata Edit References -toimintojen avulla. Katso, että muokattava viite on valittuna (tummennettuna) Compose Citation  -laatikossa

 • Hide Author - piilottaa tekijän/tekijät
 • Prefix - tekstiä viitteen eteen
 • Suffix - tekstiä viitteen loppuun, esimerkiksi viittauksen sivunumerot

Lähdeviitteen poistaminen

Yhden lähteen poistaminen monien joukosta:

1. Siirry kursorilla muokattavan viitteen päälle ja tuplaklikkaa viitettä. Pääset Insert/Edit Citation -laatikkoon.
2. Valitse poistettava viite hiirellä Compose Citation -kohdassa.
3. Poista viite miinusmerkillä.
4. Klikkaa OK. Lähdeluettelo päivittyy automaattisesti.

Kokonaisen viitteen poistaminen:

Write-N-CIten Edit-toiminto ei toimi tässä tapauksessa. Tee näin:

 1. Maalaa viite ja poista viite samoin kuin poistaisit tekstiä Wordissä.
 2. Päivitä lähdeluettelo Reapply Output Style, koska lähdeluettelo ei tässä tapauksessa päivity automaattisesti.

Lähdeluettelon lisääminen

 1. Voit lisätä lähdeluettelon milloin vain kirjoittamisen aikana. Siirry kursorilla dokumentissa siihen kohtaan, johon haluat lisätä lähdeluettelon.
 2. Klikkaa Bibliography Options - Insert Bibliography.
 3. Jatkossa uudet viitteet täydentyvät  oikealle paikalleen lähdeluetteloon.

Lähdeluettelon voi poistaa Remove Bibliography -toiminnolla. Käytä lähdeluettelon poistamiseen aina tätä toimintoa, älä poista lähdeluetteloa Wordin toiminnoilla.

Ohjevideo - Write-N-Cite

Oppaasta

Tämä opas ohjaa sinua käyttämään Turun ammattikorkeakoulun RefWorks-viitteidenhallintaohjelmaa.

HUOM! Opasta ei enää päivitetä.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!