Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

RefWorks-opas: Erillisen lähdeluettelon tekeminen

Erillisen lähdeluettelon tekeminen

Tapa 1: Erillinen lähdeluettelo

RefWorksissa on satoja valmiita viittaustyylejä ja uusia tyylejä lisätään koko ajan. Voit myös muokata olemassaolevaa tyyliä tai tehdä kokonaan oman tyylin. Voit luoda haluamasi tyylisen lähdeluettelon Create Bibliography -toiminnon avulla muokkaamatta samalla käsikirjoitusta. Lähdeluettelon voit tehdä joko koko tietokannasta tai jostakin tietystä kansiosta.

Voit käyttää toimintoa valmiin lähdeluettelon tekemiseen ja tarkistamiseen. Näin saat myös helposti liitettyä kopioimalla ja liittämällä lähdeluettelon käsikirjoitukseesi.

Lähdeluettelon luominen

1. Jos teet lähdeluettelon tietystä kansiosta, siirry kyseiseen kansioon.
2.
Klikkaa Create Bibliography -painiketta Luo lähdeluettelo tai valitse työkalurivin  Bibliography-pudotusvalikosta Create Bibliography -toiminto.
3.
References to Include From -kohdassa otat mukaan halutun kansion viitteistä valitut (Selected), ko. sivulla olevat (Page) tai kaikki (All in List). Klikkaa haluamaasi vaihtoehtoa.
4.
Valitse viittaustyyli Output Style -pudotusvalikosta. Jos tarvitsemaasi tyyliä ei ole valikossa, siirrä se suosikkeihin Output Style Manager -toimintoa käyttäen.
5.
Valitse tiedostotyyppi Select a File Type -pudotusvalikosta, esim. Word for Windows.
6.
Noudata selaimesi ohjeita ja muista lopuksi tallentaa dokumentti.Lähdeluettelon tyyli

7. Klikattuasi Create Bibliography -painiketta, avautuu ponnahdusikkuna.

Lähdeluettelo tehty

8. Jos haluat lähettää lähdeluettelon sähköpostiin, klikkaa click here. Avautuvassa Email File -ponnahdusikkunassa on oletussähköpostiosoitteena RefWorks-tunnuksesi osoite. Voit muuttaa sen kirjoittamalla uuden osoitteen oletusosoitteen päälle. Voit lähettää lähdeluettelon vain yhteen sähköpostiosoitteeseen kerrallaan.

Huom! Viittaustyyli (Output style) määrittää lähdeluettelon lopullisen ulkoasun. Jos viittaustyylissä lähdeluettelon järjestys pohjautuu käsikirjoituksen viittausjärjestykseen, niin lähdeluettelo järjestyy ensimmäisen tekijän mukaan. 

Tapa 1: Erillinen lähdeluettelo

Huom! Tässä tavassa et voi valita mukaan vain osaa viitteistä tai vaihtaa lähdeluettelon formaattia (esim. HTML > Word for Windows).

1. Vie kursori haluamasi kansion nimen kohdalle
2. Klikkaa hiiren oikealla ja valitse allekkain olevista vaihtoehdoista Create BibliographyLähdeluettelo toisella tapaa

3. Valitse lähdeluettelon viittaustyyli viemällä kursori ko. viittaustyylin päälle (esim. Harvard) ja klikkaamalla tyyliä. Lähdeluettelo syntyy.

Lähdeluettelon tyyli

Huom! Viittaustyyli (Output style) määrittää lähdeluettelon lopullisen ulkoasun. Jos viittaustyylissä lähdeluettelon järjestys pohjautuu käsikirjoituksen viittausjärjestykseen, niin lähdeluettelo järjestyy ensimmäisen tekijän mukaan. 

Videotutoriaali: erillisen lähdeluettelon tekeminen

Oppaasta

Tämä opas ohjaa sinua käyttämään Turun ammattikorkeakoulun RefWorks-viitteidenhallintaohjelmaa.

HUOM! Opasta ei enää päivitetä.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!