Skip to main content

RefWorks (New) -opas: Etusivu

Oppaasta

Tämä opas ohjaa sinua käyttämään Turun ammattikorkeakoulun hankkimaa RefWorks (New) -viitteidenhallintaohjelmaa. Opas käsittelee RefWorksin vuonna 2016 julkaistua uutta versiota. Mikäli käytät vanhaa RefWorksia, tutustu sitä koskevaan oppaaseen.

Kirjasto ohjaa RefWorksin käytössä

Turun AMK:n opiskelijoille RefWorks-koulutusta tarjotaan tiedonhankinnan opetuksen yhteydessä.

Henkilökunnalle on tarjolla RefWorks-koulutuksia. Seuraa tiedotusta Messissä. 

Voit myös tilata räätälöityä RefWorks-koulutusta henkilöstö- tai opiskelijaryhmällesi e-lomakkeella.

Mikä RefWorks on?

RefWorks on verkossa toimiva viitteidenhallintaohjelma, jolla voit

  • luoda oman viitetietokantasi
  • siirtää viitetietoja omaan viitetietokantaasi useista eri tietokannoista, suoraan pdf-tiedostosta, tai tallentaa viitetiedot omaan viitetietokantaasi valmiin lomakkeen avulla
  • muotoilla tekstiisi sisäiset viitteet sekä lähdeluettelon automaattisesti monen eri säännöstön mukaan
  • jakaa viitteitä muiden kanssa
  • tehdä huomautuksia pdf-tiedostoihin.

RefWorksia voit käyttää Microsoft Wordissa Write-N-Cite -laajennuksen avulla. Myös Google Docsiin on saatavilla RefWorks-laajennus.

RefWorks on ProQuestin ohjelma, joka on Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä käyttöehtojen mukaisesti. RefWorks-ohjelma on hankittu vuosilisenssillä Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Ohjelman peruskäyttö ei vaadi ohjelmistoasennuksia.

Siirrytkö vanhasta RefWorksista uuteen RefWorksiin?

RefWorksista on julkaistu uusi, entistä helppokäyttöisempi RefWorks (New) -versio vuonna 2016. Voit jo ottaa uuden RefWorksin käyttöösi, mutta ohjelmaan päivitetään uusia ominaisuuksia vielä vuoden 2017 aikana. Vanha RefWorks (RefWorks Legacy) on käytettävissä tammikuuhun 2018 asti. Voit myös käyttää uutta ja vanhaa RefWorksia rinnakkain.

Uuden RefWorks (New) -version käyttöönotto edellyttää uusien tunnusten luomista. Käytä sähköpostiosoitteena @turkuamk.fi- tai @edu.turkuamk.fi-päätteistä osoitetta. Lisäohjeita löydät tämän oppaan välilehdeltä  Kirjautuminen.

Vanhaan RefWorksiin kerätyt viitteet on helppo siirtää uuteen versioon, ks. ohje välilehdeltä Viitteiden lisääminen RefWorksiin. Huomioi kuitenkin ennen uuteen RefWorksiin siirtymistä:

  • Skandit (åäö) eivät vielä siirry oikein uuteen RefWorksiin
  • Vanhalla versiolla luotuja word-dokumentteja ei voi toistaiseksi muokata uudella versiolla
  • Ohjelmaan voi luoda vain yhden tilin/tunnuksen

Yhteyshenkilö

Hannele Mikkola's picture
Hannele Mikkola
Yhteystiedot:
Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelut
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
050 5985 399

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!