Skip to main content

RefWorks (New) -opas: Etusivu

Oppaasta

Tämä opas ohjaa sinua käyttämään Turun ammattikorkeakoulun hankkimaa RefWorks (New) -viitteidenhallintaohjelmaa. Opas käsittelee RefWorksin uutta versiota. Mikäli käytät vanhaa RefWorksia, tutustu sitä koskevaan oppaaseen.

Kirjasto ohjaa RefWorksin käytössä

Turun AMK:n opiskelijoille RefWorks-koulutusta tarjotaan tiedonhankinnan opetuksen yhteydessä.

Henkilökunnalle on tarjolla RefWorks-koulutuksia. Seuraa tiedotusta Messissä. 

Voit myös tilata räätälöityä RefWorks-koulutusta henkilöstö- tai opiskelijaryhmällesi e-lomakkeella.

Turun AMK:n kirjasto verkossa

Mikä RefWorks on?

RefWorks on verkossa toimiva viitteidenhallintaohjelma, jonka avulla voit

  • luoda oman viitetietokantasi
  • viedä viitetietoja omaan viitetietokantaasi useista eri tietokannoista, suoraan pdf-tiedostosta, tai tallentaa viitetiedot omaan viitetietokantaasi valmiin lomakkeen avulla
  • muotoilla tekstiisi sisäiset viitteet sekä lähdeluettelon automaattisesti monen eri viittauskäytännön mukaan
  • jakaa viitteitä muiden kanssa
  • tehdä huomautuksia pdf-tiedostoihin.

RefWorksia voit käyttää Microsoft Wordissa Write-N-Cite -laajennuksen tai RefWorks Citation Manager -sovelluksen avulla.

RefWorks on ProQuestin ohjelma, joka on Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä käyttöehtojen mukaisesti. RefWorks-ohjelma on hankittu vuosilisenssillä Turun AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Ohjelman peruskäyttö ei vaadi ohjelmistoasennuksia.

Siirry vanhasta RefWorksista RefWorks (New) -versioon

RefWorksistä on julkaistu uusi, entistä helppokäyttöisempi RefWorks (New) -versio. Uuden RefWorksin käyttöönotto edellyttää uusien tunnusten luomista. Ohjeet tunnusten luomiseen löydät tämän oppaan välilehdeltä  Kirjautuminen.

Vanhaan RefWorksiin kerätyt viitteet on helppo siirtää uuteen versioon, ks. ohje välilehdeltä Viitteiden lisääminen RefWorksiin. Voit myös käyttää uutta ja vanhaa RefWorksia rinnakkain.

Huomioi ennen uuteen RefWorksiin siirtymistä:

  • Skandit (åäö) ja monet erikoismerkit eivät tällä hetkellä siirry kaikista tietolähteistä uuteen RefWorksiin. Merkit on korjattava viitteisiin manuaalisesti.
  • Vanhalla versiolla luotuja word-dokumentteja ei voi toistaiseksi muokata uudella versiolla.
  • Ohjelmaan voi luoda vain yhden tilin/tunnuksen.

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Turun ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla kirjasto@turkuamk.fi. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme!